Достапни линкови

logo-print

Несогласувања околу работата на Анкетната Комисија


Опозиција се противи на идејата Анкетната Комисија која ќе го испитува собранискиот инцидент од 1-ви јули да работи зад затворени врати, додека власта смета дека таквата евентуална одлукатреба да ја донесат самите членови на комисијата. Претседателот на комисијата, Хајрула Мисини, предлага работата на комисијата да се одвива зад затворени врати, за да нема различни интерпретации за работата на комисијата, што би го отежнало нејзиното ефикасно функционирање.Членовите на анкетната комисија имаат уште околу 30 дена, за да ја завршат работата за која се изберени, односно да го расчистат случајот.
XS
SM
MD
LG