Достапни линкови

logo-print

Се формираат ревизорски тимови за учебниците


Почнувајќи од денеска па до крајот на неделата треба да се формират ревизорски тимови за сите одобрени учебници кои во моментов се применуваат во образовниот процес, соопштуваат од Министерството за образование и наука. Ревизија на учебниците од прво до петто одделение ќе извршат педагошките факултети во Скопје, Штип, Битола и Тетово, а на останатите учебници од основното образование ревизијата ќе ја изведат Националната комисија за учебници, Бирото за развој на образование и експерти од факултетите во Македонија. Ревизијата на сите учебници, треба да се изведе во рок од 30 дена по формирањето на тимовите за ревизија. На ваков чекор министерството се одлучи по проблемите со некои учебници во кои беа откриени многу грешки.
XS
SM
MD
LG