Достапни линкови

logo-print

Нема пролонгирање на законот за куќни совети


Нема да се пролонгира рокот за регистрирање на куќните совети, соопштуваат од министерството за транспорт и врски. Од министерството соопштуваат дека било дадено доволен период од една година за да се регистрираат куќните совети. Министерството апелира граѓаните во најкус може рок да ги регистрираат советите за да не се изложат на санкции. Казните за непочитувачите на законот се 300 евра за секој стан пооделно.
XS
SM
MD
LG