Достапни линкови

logo-print

Дојава за бомба во Светилиште во Франција


Околу 30 илјади верници биле евакуирани денеска по дојава за бомба во светилиште во францускиот град Лурд, каде се одбележувал празникот Голема Богородица.. Полицијата добила порака дека во 15 часот ќе експлодираат 4 бомби, по што верниците биле евакуирани. Според верувањата во Лурд во 1858-та Богородица му се појавилана 18 пари на 14 годишното момче Бернард Субирус. Светилиштето на денешен ден го посетуваат илјадници верници, поголемиот дел од нив тешко болни кои доаѓаат во потрага по исцелување.
XS
SM
MD
LG