Достапни линкови

logo-print

Куќните совети до петок да станат Заедница на сопственици


Во петок истекува рокот во кој куќните совети имаат можност да се регистрираат како Заедница на сопственици или да ангажираат фирма која ќе ги врши работите за управување со станбената зграда. Откако ќе стапи на силa новиот Закон за домување, тие што нема да го почитуваат ќе треба да платат казна, секој стан по 300 евра а за управителите и заедниците доколку не ги исполниле обврските-700 евра. Заедницата на сопственици мора да има претседател и благајник а на крајот на годината ќе мора да поднесат завршна сметка во Централниот регистер.
XS
SM
MD
LG