Достапни линкови

logo-print

Бурна расправа за нова влада во Словачка


За време на расправата за доверба на новата влада во Словачка, пратениците во парламентот си рамениле шлаканици. Расправата дошла до таму што потпретседателката на словачките националисти Ана Белусовова му удрила неколку шлаканици на либералот Игор Матович. Подоцна пратеничката изјавила дека сакала на мирен начин да се справи со Матович, но тој се однесувал непристојно кон неа, наместо како кон дама и таа морала да го натера да се однесува пристојно.
XS
SM
MD
LG