Достапни линкови

logo-print

Германија против ЕУ даноците


Владата на Германија нема да го подржи планот на Европската Унија за удвојување на данок , од кој приходите ќе се слеваат дирекно во касата на ЕУ. Од Владата на Германија изјавиле дека ќе се спротистават на тој план затоа што тие во касата на ЕУ многу повеќе ставаат, отколку што добиваат. Досега Унијата се финансира од парите кои во Брисел ги уплаќаат земјите членки. Комесарот за буџет претходно изјави дека Европската Комисија би можело да предложи директни даноци во областа на воздушниот сообраќај и финансиските трансакции.
XS
SM
MD
LG