Достапни линкови

logo-print

Чешка планира да воведе данок за санирање поплави


Владата на Чешка денеска најавила дека планира да формира фонд во државниот буџет за санирање на штетите од идните поплави. Фондот ќе се полни од платите на вработените, изјавил премиерот Петр Нечес. Фондот ќе се користи исклучиво за мерките за одбрана од полави и за санација на штети. Секој вработен ќе треба да одвојува по 4 евра месечно

XS
SM
MD
LG