Достапни линкови

logo-print

Холандија не дава пари за одбиените баратели на азил од Македонија


Холандскиот министер за правда Ернст Хирш Балин решил да ги исклучи македонските граѓани чии барања за политички азил во Холандија се одбиени од можноста да добијат финансиска помош за враќање во Македонија. Одлуката е донесена по барањето за азил во Холандија од околу 200 македонски граѓани во изминатите неколку месеци, соопшти денеска амбасадата на Холандија во Скопје. Балин, како што се наведува, би сакал со оваа одлука да обесхрабри секаков вид несоодветно користење на постапката за азил чија цел е да осигура заштита на лицата кои тоа ќе го побараат во Холандија.
XS
SM
MD
LG