Достапни линкови

logo-print

Бритиш Петролеум ја затвори бушотината


Екипите на енергетскиот гигант Бритиш Петролеум завршија со транспортот на цемент во процепот во Мексиканскиот залив од кој истекуваше нафта. Со цементот трајно се затвори пукнатината и се спречи повторно истекување на нафта во животната средина. Околу 100 дена траеше излевањето на нафтата, кое се смета за најголема еколошка катастрофа во американската историја.
XS
SM
MD
LG