Достапни линкови

logo-print

Бритиш Петролеум со цемент ја затвара бушотината


Енергетскиот гигант Бритиш Петролеум започна транспорт на цемент на нафтената платформа во Мексиканскиот залив од која до неодамна се ислеваше нафта во океанот. Со цементот се очекува трајно да се запечати процепот од кој истекуваше нафта речиси 100 дена Американските официјални лица се внимателни во очекувањата од проектот за запирање на истекувањето на нафтата кое започна во април.
XS
SM
MD
LG