Достапни линкови

logo-print

Груевски со писмо до Филе за текот на реформите


Владата продолжува да работи на подобрување на сосотјбите во областите кои ЕУ ги нотира како слабости, изјавил премиерот Никола Груевски. Состојбите во судството, јавната администрација , организираниот криминал и корупцијата се менуват изјавил Груевска. Тој испратил писмо до Штефан Филе за да му ги објасни деталите кои се преземаат во оваа област. Во писмото до Филе тој навел дека МВР ќе се откаже од одредени ингеренции кои ќе бидат во рацете на јавниот обвинител, како што било и во Италија и Германија, а ова го препорачале и европските експерти. Државната администрација ќе се подобрува со ангажирање на експерт од Словенија. Владата не планира да се формира посебно министерство за јавна администрација, туку овој сектор ќе се регулира во постојното Министерство за информатичко општество
XS
SM
MD
LG