Достапни линкови

logo-print

Груевски во одбрана на Треневски


Новиот амбасадор во НАТО Мартин Треневски не бил добро разбран и дека главна цел на Владата и натаму е членството на Македонија во Алијансата, изјави премиерот Никола Груевски за отворениот настап на новиот амбасадор. Груевски изјавил дека се чини дека има едно недоразбирање односно еден несоодветен вокабулар во неговото излагање. Тој смета дека амбасадорот не е добро разбран или дека не се изразил најдобро. Груевски истакна дека во однос на сојузништвото на Македонија со НАТО, Владата нема разлики и со новиот амбасадор.
XS
SM
MD
LG