Достапни линкови

logo-print

Препорака од МНР за патување во Грција


Министерството за надворешни работи на Македонија им препорачува на граѓаните кои планираат да патуваат во Грција со патнички возила, да влегуваат во земјата со полн резервоар гориво, како и да внимаваат на количеството на гориво неопходно за враќање. Ваквата препорака произлегува од состојбата со патниот сообраќај во Грција, поради кризата со дистрибуцијата на гориво на бензинските станици, предизвикана од штрајкот на транспортерите кои ги блокираат излезите од рафинериите и скалдиштата со гориво. Во соопштението се наведува дека ситуацијата била посебно влошена во туристичките места.
XS
SM
MD
LG