Достапни линкови

logo-print

КФОР ги предаде објектите за авионско набљудување


Командантот на КФОР Маркус Бентлер денеска ги предаде клучевите од објектите кои досега ги користеше КФОР, меѓу другото за авионски наблудувања. Бентлер денеска ги предаде објектите на министерот за одбрана Зоран Коњановски. Бентлер оценил дека сега Косово е стабилен регион и дека операците за авионско набљудување од југот кон северот во изминатите години им обезбедила значаен капацитет за увид и можност за реагирање во итни ситуцаии
XS
SM
MD
LG