Достапни линкови

logo-print

Јавна расправа во Врховниот суд на Македонија


Во Врховниот суд на Македонија денеска ќе се одржи јавна расправа за измените на законската рамка во делот на правосудството. Притоа ќе стане збор за предлог законите за изменување и дополнување на Законот за Судскиот совет, на Законот за судовите, на Законот за судска служба, на Законот за судски буџет, како и на Законот за управни спорови. Овие предлози биле изготвени од Министерството за правда.
XS
SM
MD
LG