Достапни линкови

logo-print

Уште 24 часа за испитување на проектот на Бритиш Петролеум


Заврши пробниот период во кој требаше да се види дали најновиот проект на Бритиш Пеетролеум за запирање на истекувањето на нафтата функционира. Официјалниот преставник на Владата Тед Ален соопшти дека периодот ќе биде продолжен за уште 24 часа, за да бидат сигурни дека не истекува нафта во Мексиканскиот залив. На нафтениот гигант првично му беше дадено 48 часа да видат дали нивниот нов вентил ќе го спречи протекувањето на анфтата. Научниците и инженерите се оптимисти дека нема да има понатамошно истекување, но се уште се обидуваат да ги разберат збунувачките податоци кои произлегуваат од дното на морето.
XS
SM
MD
LG