Достапни линкови

logo-print

Подршка за мисијата на ОБСЕ во Киргистан


Министерот за надворешни работи на Германија вели дека постои голема поддршка во рамките на Организацијата за безбедност и соработка во Европа за планираната полициска мисија на Киргистан. Гвидо Вестервеле изјавил дека земјите членки се убидени дека полициската мисија ќе допринесе за стабилизација на ситуацијата во Киргистан. ОБСЕ соопшти дкеа се договориле со владата во Киргистан , 52-ца полицајци на ОБСЕ да ги обучуваат и да им помагаат на киргистанските безбедносни сили. Но мисијата треба допрва да биде одобрена од земјите-членки на ОБСЕ.
XS
SM
MD
LG