Достапни линкови

logo-print

Собранието на Македонија за Анкетна Комисија за инцидентот


На денешната седница на Собранието на Република Македонија се очекува претседателот Трајко Вељановски да предложи дополнување на дневниот ред со барањата на владејачкотот мнозинство и на опозицијата за формирање Анкетна Комисија која ќе работи на расчистување на инцидентот што на 1 јули се случи во Парламентот.
На дневен ред на седницата се предлог-законите за изменување и дополнување на Законите за работните односи и за доброволно капитално финансирано пензиско осигурување кои се во прво читање.
Пратениците ќе расправаат и за предлог-законите за задолжување на Република Македонија со заем кај Меѓународната банка за обнова и развој - Светската банка по Договорот за заем за дополнителното финансирање на Проектот за катастар на недвижности и регистрација, за дополнување на Законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанции, како и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за градење сите во прво читање.
XS
SM
MD
LG