Достапни линкови

logo-print

Во Србија ќе им го одзема имотот на осудените за воени злосторсва


Српското обвинителство за воени злосторства има намера, кај случаите за воени злосторства да го примени законот за одземање на имот стекнат со кривично дело. Српскиот обвинител за воени злосторства Владимир Вукчевиќ, најавил дека во два предмета ќе биде покрената оваа постапка за да се утврди како е стекнат енормен имот. Законот за одземање на имот со потекло од кривично дело во Србија се применува од март минатата година.
XS
SM
MD
LG