Достапни линкови

logo-print

Грција успешно го намалува буџетскиот дефицит


Грција ја задржува целта за заздравување на финансиите по објавеното намалување за 41,6 проценти на буџетскиот дефицит во првото полугодие. Целта за годината е да се намали буџетскиот дефицит за 40 проценти и ние правиме повеќе, изјавил министерот за финансии Јоргос Папаконстантину. Земјата усвои строг план за заздравување на финансиите, и има за цел да го свете буџетскиот дефицит до 8,1 проценти на крајот на годината, кој сега е 14 отсто, во замена на финансиска помош од ЕУ и ММФ
XS
SM
MD
LG