Достапни линкови

logo-print

Земјите од Западен Балкан според своите заслуги ќе влегуваат во ЕУ


Секоја земја од Западен Балкан ќе стане членка на Европската Унија. Но секоја од нив ќе биде оценувана според сопствените заслуги, изјавил вицепремерот за европска интеграција Васко Наумовски во обраќањето на Летниот универзитет за демократија во Стразбур. Тој оценил дека групниот пристап на зачелнување се покажал полесен за земјите кандидатки, но дека има и успешни индивидуални примери на зачленување. Но каков и пристап да избере ЕУ , земјите од Западен Балкан ќе се интегрират во Унијата, заклучил Наумовски.
XS
SM
MD
LG