Достапни линкови

logo-print

Бугарија ќе затвари дел од своите амбасади


Бугарскиот министер за надворешни работи Николај Младенов најави намалување на бројот на дипломатските претставништва на Бугарија во светот и на бројот на службениците на Министерството за надворешни работи. Младенов изјави дека на финансирањето на дипломатските претставништва во странство отпаѓа 65 отсто од буџетот на Министерството. Бугарија во моментот располага со 83 амбасади, шест постојани мисии при меѓународните организации, 19 генерални конзулати, еден конзулат и две дипломатски бироа.
XS
SM
MD
LG