Достапни линкови

logo-print

Британија со ригорозен план за штедење


Министерот за финанси на Велика Британија денеска ги објавил плановите за намалување на буџетот, кои се најригорозни во последните неколку децении. Намалувањето на јавната потрошувачка и новите даноци треба да и помогнат на земјата да излезе од долговите. Министерто за финансии изјавил дека трошоците на Владата треба да се намалат за 25 проценти во тек на следните 4 години .
Министерството добило и согласност од Кралицата Елизабета Втора дека ќе се замрзне подршката за кралицата од даночните обврзници. Невообичаено но во новите планови не се вклучени зголемени даноци за алкохол, тутун и гориво.
XS
SM
MD
LG