Достапни линкови

logo-print

Македонците во Србија не избраа Национален совет


Македонската заедница во Србија денеска поради немање кворум не го одржа електорското собрание во Панчево на кое требаше да го избере својот Национален совет. Од потребните 45 електори на собранието присуствувале 40. Поради немање кворум не се одржа ни првото собрание на 6 јуни, кога се избраа националните совети на другите нациоанлни малцинства во Србија. Правниот советник на Министерството за човечки и малцински права на Србија Братислав Николиќ изјавил дека во наредните денови Министерството ќе излезе со став каква ќе биде понатамошната процедура за избор на Националниот совет на Македонците.
XS
SM
MD
LG