Достапни линкови

logo-print

Македонски полицајци ќе ги обучуваат своите колеги во Авганистан


Македонија наскоро ќе испрати полицајци во Авганистан кои во рамките на цивилната мисија ќе ги обучуваат своите авганистански колеги. Во МВР има 23 полициски офицери кои се подготвени веднаш да заминат на мисија во Авганистан, изјавила министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска, но сеуште се работи на договорот кој треба да биде ратификуван од Собранието. Платите на припадниците на МВР кои ќе заминат во Авганистан ќе бидат од буџетот на Македонија, изјавила министерката
XS
SM
MD
LG