Достапни линкови

logo-print

Барикадите во Ош мора да се тргнат


Градоначалникот на Ош Малисбек Мурзакманов изјавил дека властите поставиле краен рок до утре до 14 часот да бидат тргнати барикадите во градот. Тој изјавил дека бунтовниците имаат време да ги остранат барикадите, во спротино властите ќе употребат сила. Градоначалникот изјавил дека тие несакаат да употребуваат сила врз Узбеците, но дека биле приморени бидејќи Узбеците имале многу оружје и држеле киркистанци за заложници. Узбеците кои останале во градот подигнале големи, импровизирани барикади околу нивните населби
XS
SM
MD
LG