Достапни линкови

logo-print

Полугодишен извештај за соработката со Хашкиот Трибунал


Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц денеска ќе му го поднесе на Советот за безбедност на Обединетите нации полугодишниот извештај за соработката на земјите од поранешна Југославија со Трибуналот. Обвинителот Брамерц ќе го извести Советот
за безбедност за спроведувањето на стратегијата за завршената работа на Трибуналот во изминатите шест месеци. Во последните два извештаи главниот обвинител изнесе забелешки дека Соработката со Белград бележи постојан напредок, но дека клучно прашање останува приведувањето на Ратко Младиќ и Горан Хаџиќ, обвинети за воени злосторства.
XS
SM
MD
LG