Достапни линкови

logo-print

Владата ќе корегира парични казни од неколку закони


Владата предложи измени на казнените одредби на 16 закони. Во првата фаза ќе се корегираат казните пропишани со законите за работни односи, трговија, за угостителска дејност, за занаетчиство, за додадена вредност и за градење. Владата предлага да се намалат паричните казни за несуштински проблеми и за полесни прекршоци, но за сериосните казни ќе бидат и построги. Пример за служење алкохол на малолетници казната се зголемува за 30 проценти.
XS
SM
MD
LG