Достапни линкови

logo-print

Државјаните на ЕУ во Србија без визи


Државјаните на земјите членки на Европската Унија од денеска можат да патуваат во Србија без визи. Граѓаните на ЕУ во земјата ќе можат да влезат само со нивната лична карта и да останат најмногу до 90 дена. Министерот за надворепни работи на Србија , изјавил дека сепак ќе постојат некои правила за државјаните на Словенија и на Бугарија. Новите правила за влез во Србија исто така ќе важат и за државјаните на Швајцарија, Норвешка и Исланд кои се надворо од ЕУ.


XS
SM
MD
LG