Достапни линкови

logo-print

Владата го утврди предлогот за ребаланс на буџетот


Владата на вчерашната седница го утврди предлогот за ребаланс на Буџетот за 2010 година. Со ребалансот на Буџетот на бруто основа заштедени се околу осум милијарди, а на нето основа четири милијарди и седумстотини милиони денари, објави министерот за финансии Зоран Ставрески. Со ребалансот на Буџетот се предвидува усогласување на буџетските расходи со остварувањата на буџетските приходи и проекциите до крајот на годината со цел да се задржи непроменето вкупното ниво на буџетскиот дефицит на 2,5 проценти од бруто домашниот производ.
XS
SM
MD
LG