Достапни линкови

logo-print

Македонија одговори на грчките аргументи во Хаг


Македонија до Меѓународниот суд на првадата во Хаг го поднесе одговор на грчкиот противмеморандум за тужбата што ја поднесе Македонија против Грција за прекршување на билатералната Привремена спогодба од 1995 година со блокирањето на поканата за членство во НАТО на Самитот во Букурешт. Следниот чекор го има Грција која исто така треба да поднесе писмен податок до судот во врска со случајот. Според правилата на Судот, содржината на писмените поднесоци останува доверлива сè до соодветната одлука на Судот. Македонија во 2008 –та го покрена случајот против Грција.
XS
SM
MD
LG