Достапни линкови

logo-print

Штрајк во Шпанија против намалување на платите


Вработените во јавниот сектор во Шпанија денеска штрајкуваат поради намалување на платите, воведено со пакетот мерки на Владата заради израмнување на буџетскиот дефицит. Штрајкот се смета за прво одмерување на силите меѓу владата и синидкатите кои се закануваат дека ќе организираат генерален штрајк доколку владата воведе реформи кои би биле во спротивност со интересите на работниците.
XS
SM
MD
LG