Достапни линкови

logo-print

Во Битола конференција за НАТО интеграциите на регионот


Во Битола се одржува дводневна Регионална конференција за НАТО интеграции на Југоисточна Европа што ја организира министерството за одбрана на РМ, а на која присуствуваат министрите за одбрана од Албанија, Хрватска, Словенија и Турција, замениците-министри на Босна и Херцеговина и на Црна Гора, државниот секретар на српското Министерство за одбрана, како и претставници од регионалниот Центар за безбедносна соработка РАКВИАК, од Командата на НАТО во Неапол и од релевантните институции во државата. Работниот ден на Конференцијата почнува денеска со воведно обраќање на македонскиот министер за одбрана Зоран Коњановски. Во наредните два дена учесниците ќе разговараат за значењето на НАТО интеграциите во ЈИЕ, развивањето на заедничката трансатлантска визија и идните перспективи на регионот.
XS
SM
MD
LG