Достапни линкови

logo-print

Најавен протест на професионалните војници


Независниот синдикат на професионални војници на Македонија најави протест за претстојниот викенд бидејки сметаат дека се игнорирани од претпоставените. Претседателот на синдикатот Веле Крбалески на прес-конференција рече дека по два месеца од нивното последно појавување во јавност наместо да се подобри комуникацијата со ресорното министерство, им било забрането да оджуваат работни состаноци со членството во касарните. Покрај решавање на нивниот статус, имено, подигнување на возарсната граница од 38 години за служба во АРМ, членовите на синдикатот си ги бараат и заостанатите надомести за храна, превоз и за други трошоци кои им доцнат неколку месеци.
XS
SM
MD
LG