Достапни линкови

logo-print

Соработка против организираниот криминал во ЈИЕ


Министрите за внатрешни работи на земјите потписнички на Конвенцијата за полициска соработка во Југоисточна Европа денеска во Софија потпишаа Меморандум за идните заеднички активности во борбата против организираниот криминал. Меморандумот го потпишаа министрите за внатрешни работи на осум земји, меѓу нив и Македонија. Од 1 јули Македонија го презема претседавањето со Комитетот на Конвенцијата за полициска соработка во Југоисточна Европа.
XS
SM
MD
LG