Достапни линкови

logo-print

Втора рата европска помош за Грција


Грција денеска треба да добие 14,5 милијарди евра од пакетот помош од Европската унија, со цел да го исплати достасаниот долг во висина од 9 милијарди евра. Денешната исплата е дел од заем тежок 110 милијарди евра кој Унијата и Меѓународниот монетарен фонд ќе и го исплаќаат на Грција во следниве три години. Првата рата од помошта во износ од 5,5 милијарди евра беше исплатена минатата недела.
XS
SM
MD
LG