Достапни линкови

logo-print

Нова аукција на државни записи со девизна клаузула


Министерството за финансии утре ќе организира аукција на шестмесечни државни записи со девизна клаузула. Како што соопшти државната инситуција, на аукцијата ќе се понудат 2,7 милијарди денари со каматна стапка од 4,99 проценти. Датумот на достасување на овие државни записи е 6 октомври 2010 година.
XS
SM
MD
LG