Достапни линкови

logo-print

Регионален центар на Ал Џезира во Сараево?


Градоначалникот на Сараево Алија Бехмен изјави дека меѓународната телевизиска мрежа Ал Џезира ќе ја купи од градските власти локалната радио телевизиска станица Студио 99 за да воспостави свој регионален центар. Оваа станица беше лансирана во почетокот на босанската војна во 1992 година и е позната по емитување содржини за промовирање на толеранцијата и мултикултурата во Босна и Херцеговина.
XS
SM
MD
LG