Достапни линкови

logo-print

Состанок за Северниот Леден Океан


Во Канада денеска ќе се одржи средба на земјите кои се простираат на брегот на Северниот Леден Океан. Претставници од Канада, Данска, Норвешка, како и Русија и Соединетите Американски Држави ќе се состанат во Челзи. Се верува дека во Северниот Леден Океан има околу 90 билиони барели нафта. Во 2008 година петте земји ветија дека ќе избегнат територијални конфликти и ќе одржат рамнотежа на економските можности со заштита на екосистемот.
XS
SM
MD
LG