Достапни линкови

logo-print

Раст на БДП во четвртиот квартал лани


Стапката на раст на бруто домашниот производ во последниот квартал од 2009 година во Македонија изнесува 1,2 проценти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Најголем пораст е забележан во секторите градежништво од 7,4 проценти и финансиското посредување. За истиот период увозот на стоки и услуги е забележано намалување во номинален износ од 13,6 проценти.
XS
SM
MD
LG