Достапни линкови

logo-print

Расистите се повеќе го користат Интернетот


Европските организации за човекови права предупредуваат дека таканаречените социјални интернет страници претставуваат главна локација за ширењето на расистичките и ксенофобични погледи, посебно меѓу младите во светот. Во заедничката изјава објавена во Брисел се додава дека расистичките организации се повеќе ги користат ваквите страници за регрутирање нови членови.
XS
SM
MD
LG