Достапни линкови

logo-print

ОН бараат 35 милијарди долари за борба против сиромаштијата


Богатите земји не го одржале своето ветување да соберат 35 милијарди долари за Обединетите Нации да ја исполни програмата за борба против сиромаштијата. Ова денеска е наведено во извештајот на генералниот секретар на Обединетите Нации, Бан Ки Мин. Во извештајот стои дека тие пари што треба развиените земји да ги одвојат ќе се употребат за основно образование на деца, спречување на ширењето ва ХИВ вирусот и да им се помогне на луѓето од сиромаѓните земји да добијат пристап до чиста вода.
XS
SM
MD
LG