Достапни линкови

logo-print

Проширување на Енергетската заедница со Молдавија


Министерот за економија Фатмир Бесими денеска во Виена, во функција на актуелен претседавач со Енергетската заедница ќе потпише Протоколот за пристапување на Молдавија во Заедницата со молдавскиот вицепремиер и министерот за економија Валериу Лазар. Со пристапувањето на Молдавија се очекува да зајакне регионалната димензија на Енергетската заедница, во насока на создавање заеднички пазар на енергија во регионот.
XS
SM
MD
LG