Достапни линкови

logo-print

Американскиот Конгрес им посака среќен Норуз на Иранците


Американскиот Конгрес донесе резолуција со која се посакува Среќен Норуз или Среќна Персиска Нова Година. Со неа на Иранците им се посакува успешна година и се поздравува основачот на Персиската империја Кир Велики, кој го укина ропството и ги почитуваше религиозните слободи што е едно најраните поглавја на човековите права. Иста ваква резолуција Конгресот донесе и минатата година.
XS
SM
MD
LG