Достапни линкови

logo-print

Иран против новиот извештај на МААЕ


Иран го обвинува новиот началник на Агенцијата за нуклерна енергија при ОН за издавање на лажен и неурамнотежен извештај за иранските атомски активности. Во првиот извештај на новиот шеф, Јукија Амано, се вели дека Иран активно се обидуваат да создадат нуклеарно оружје. Амано повика Иран да соработува со агенција, без одлагање, за да се потврди дека нејзиното збогатување на ураниум е за мирољубиви цели.
XS
SM
MD
LG