Достапни линкови

logo-print

Германскиот дефицит за малку поголем од дозволениот во ЕУ


Германскиот завод за статистика соопшти дека дефицитот за 2009-та изнесувал 3,3 проценти што е поголем од дозволениот дефицит за земјите членки на Европската Унија.за време на економската криза дефицитот на Германија изнесува речиси 80 милијарди евра. Германските медиуми известуваат дека дефицитот сеуште се движи во „прифатливи граници“. Новинските агенции јауваат дека се очекува тој годинава да порасне до 5,5 проценти поради смалените даночни приходи.
XS
SM
MD
LG