Достапни линкови

logo-print

Заострени правила за студентски визи во Велика Британија


Велика Британија најави дека ќе ги заостри правилата за издавање студентски визи со цел да се спречи злоупотреба на прописите и илегална работа. Од министерството за внатрешни работи рекоа дека согласно новите правила, на оние што доаѓаат во Британија на курсеви пократки од шест месеци нема да им се дозволи со себе да носат блиска личност, потоа дека ќе се намали бројот на дозволени работни часови од 20 на 10, како и дека ќе се бара повисоко ниво на познавање на англискиот јазик.
XS
SM
MD
LG