Достапни линкови

logo-print

ЕУ бара санкции за САД


Европската унија бара од стотици милиони долари во санкции на САД за увоз во одмазда против американските анти-дампинг мерки.
Според документот објавен на интернет страницата на Светската трговска организација(СТО), Брисел бара од СТО да одобри воведување казнени царини од 100 проценти на 311 милиони долари вредниот американски извоз во ЕУ.ЕУ се жали на американската практика, во странство да продава прозиводи, поефтини отколку на американскиот пазар.

XS
SM
MD
LG