Достапни линкови

logo-print

Хрватската влада предложи помали плати за официјалните лица


Хрватската влада предложи да бидат намалени платите за 20 проценти на официјалните лица во локалната самоуправа, кои неможе да бидат повисоки од платите на министрите. Доколку се усвои предлогот намалени ќе им бидат платите и на службениците во општините, градовите и жупаниите, кои примаат помош од државниот буџет.

XS
SM
MD
LG